Hvad er akupunktur?

Salix er specialist i klassisk akupunktur og flere moderne behandlingssystemer

Flere tusinde år gammel behandlingsform

Akupunktur er en meget gammel behandlingsform fra Kina. Udover den klassiske akupunktur er der udviklet flere nye og effektive metoder og behandlingssystemer. Akupunktur er i dag integreret med den vestlige verdens behandlingsformer.

Hvornår anvendes akupunktur?
Ifølge WHO kan akupunktur fx anvendes til at lindre smerte, styrke immunforsvaret og forskellige andre fysiologiske funktioner.
Akupunktur anvendes fx ved mange former for smerter, fx gigtsygdomme, frossen skulder, tennisalbue, hovedpine, migræne, allergi, bihulebetændelse, menstruationsgener, fordøjelsesproblemer, stress m.fl.

Akupunktur hos Klinik Salix
Jeg er uddannet i såvel klassisk akupunktur som i diverse mikrosystemer, bl.a. øreakupunktur, triggerpunkt-akupunktur, AcuNova, BMS smertebehandling, stress og psyke, Master Tung m.fl.
Jeg kombinerer ofte de forskellige metoder, så du kan måske opleve, at akupunktur ved mig ikke er magen til den akupunktur, du allerede har prøvet.

Sådan foregår behandlingen
Akupunktur er isætning af tynde, sterile éngangsnåle i bestemte områder på kroppen, i ansigtet eller i hovedbunden, i øret eller måske på arme eller ben. Indstikket er relativt smertefrit eller som at få et lille stød. Der kan komme et lille blåt mærke efter nålen, hvilket er helt normalt.
Behandlingen foregår ved, at du ligger på en briks eller sidder på en stol. Behandles du fx for smerter, som du især mærker, når du står og går, så beder jeg dig måske gå rundt under behandlingen, så du bevæger det ømme område, får blodcirkulationen i gang og mærker smertelindringen, mens jeg justerer behandlingen. Måske flytter jeg nålene undervejs, ligesom jeg evt. bruger greb fra zoneterapien til at optimere behandlingen.

Typiske reaktioner efter behandlingen

  • Træthed, afslapning eller øget energi
  • Svedeture, øget vandladning
  • Enkelte oplever let kvalme eller svimmelhed kortvarigt i forbindelse med behandlingen. Det betyder blot, at du reagerer hurtigt på akupunkturen
  • Forbigående opblussen af symptomer

Det er ikke muligt helt at forudsige kroppens måde at reagere på. Det kan være meget forskelligt. Når du kommer til mig anden gang, er det vigtigt for mig at få at vide, hvordan du havde det efter første behandling. Så ved jeg, om jeg skal justere behandlingen. Jeg kan også vurdere, om du kan have gavn af, at jeg lærer dig nogle teknikker, fx akupressurpunkter til hjemmebrug, eller måske at sætte enkelte akupunkturnåle på dig selv.

Hvor mange behandlinger?
På forhånd kan det være svært at sige, hvor mange behandlinger der er nødvendige – det afhænger af problemet. Det er også forskelligt, hvor hurtigt man reagerer på akupunkturen.
Ved en kompleks tilstand må du forvente et længerevarende forløb. Ofte anbefales de første behandlinger lige efter hinanden eller med få dages mellemrum, derefter med længere og længere interval mellem behandlingerne.
Der kan også være fordele i at starte med zoneterapi eller ansigtsrefleksterapi, måske kombineret med akupunktur, og dernæst fortsætte med akupunktur. Der er mange muligheder.

Varighed
Varighed af første behandling er ca. 45 minutter.
Varigheden af efterfølgende behandling er ca. 30 minutter. 

Er der flere og evt. komplekse problemer, du ønsker behandlet samtidig, kan det være nødvendigt at bruge 45 minutter også ved efterfølgende behandling. Det aftaler vi på forhånd.

Registreret Alternativ Behandler
RAB
via Sundhedsstyrelsen.

Medlem af ZoneConnectionTerapeutforeningbåde som
zoneterapeut og akupunktør.

støtte fra sygeforsikring Danmark
Akupunktør uddannet hos
akupunktør John Boel
Akupunkturuniversitetet
Akupunktør uddannet hos
læge og akupunktør
Kjeld Bruun-Jensen
Skolen hos Pons
Efteruddannet hos
akupunktør Peter R. Cole
BMS Akupunktur