Hvad er ansigtsrefleksterapi?

Ansigtet fortæller hvem vi er

Ansigtet er den mest udtryksfulde kropsdel vi har. Det er ansigtet, vi viser frem. Ansigtet fortæller, hvem vi er, og hvordan vi har det.

Ansigtet består af en masse små muskler, som skaber vores mimik og som afspejler følelser. Glæde, tristhed, åbenhed, indadvendthed, interesse eller bekymringer. Smilerynker eller bekymringsrynker – det hele kan aflæses i vores ansigt.

Ligesom ved zoneterapi på fødderne, er der i ansigtet et spejl af kroppen. Hver zone i ansigtet anses at svare til et bestemt område i kroppen, og ved at påvirke zonen med en særlig manuel tryk- og massageteknik opnås en reaktion i kroppen. Behandling i ansigtet giver stort velvære og huden får en frisk glød.


Hvad er ansigtsrefleksterapi og hvornår anvendes det?

Ansigtsrefleksterapi er altså zoneterapi i ansigtet, men det er mere end det. Ved ansigtsrefleksterapi arbejdes desuden på akupunkturpunkter, nervesystem, kredsløb og lymfesystem gennem stimulering af hudoverfalden i ansigt og kranie. Der indgår elementer fra forskellige teknikker, fx traditionel akupunktur, kraniosakralterapi og zoneterapi.

Ansigtsrefleksterapi bruges fx ved smerter i led og muskler, stress, kredsløbsbesvær, søvnproblemer, fordøjelsesproblemer, allergi, hovedpine, følger efter hjernerystelse, koncentrationsbesvær, facialparese, nedsat fertilitet, gener ved overgangsalder m.fl.

Hvordan foregår behandlingen?
Behandlingen foregår ved tryk og massage på ansigt og kranie. De enkelte reflekszoners ømhedsgrad, hudens tilstand m.m. giver mig – sammen med det du fortæller mig – et billede af, hvor jeg vha. behandlingen kan hjælpe kroppen.

Typiske reaktioner efter ansigtsrefleksterapi, som typisk ses i starten
Afslapning, træthed og god søvn
Tørst, øget vandladning og koncentreret urin
Rumlen i maven, ændring af mavefunktion
Udskillelse af sekreter, fx fra næse og svælg
Kortvarigt kuldskær
Forbigående opblussen af symptomer
Følelsesmæssige reaktioner

Basisbehandling
Ansigtsrefleksterapi kan bruges som en ”basisbehandling”, hvor kroppen via alle zoner arbejdes grundigt igennem.
Det er vældig rart og kan give kroppen et ”boost” af velvære og afslapning.

Varighed 45 minutter 

Fuld behandling
Størst mulig effekt opnås ved en mere individuelt tilpasset og målrettet behandling. Basisbehandlingen udvides med flere præcise tillægsbehandlinger i ansigtet. Der arbejdes dybere og i flere detaljer. Fokus er mere på de ubalancer, symptomer og gener, du har. I en fuld behandling kan der evt. kombineres med akupunktur.

Varighed 60 minutter         

Du får rabat på hver 3. behandling, Se prisliste..

Forløb
På forhånd kan det være svært at sige, hvordan kroppen reagerer og hvor mange behandlinger, der skal til. Når du kommer til mig anden gang, er det vigtigt for mig at vide, hvordan du havde det efter første behandling. Så ved jeg, om jeg skal justere behandlingen og om jeg kan ”skrue lidt op” for intensiteten og måske også lære dig nogle teknikker, så du kan hjælpe dig selv mellem behandlingerne hos mig.

Et forløb kan typisk se sådan ud:
Ansigtsrefleksterapi 1-2 gange den første uge, dernæst med ca. en uges mellemrum og med længere og længere intervaller. Der kan også veksles mellem zoneterapi, ansigtsrefleksterapi og akupunktur.

Registreret Alternativ behandler
RAB
via Sundhedsstyrelsen.

Medlem af ZoneConnectionTerapeutforening
både som
zoneterapeut og akupunktør.

Ansigtszone- og refleksterapi.
Den originale metode,
udviklet og patenteret af
Lone Sørensen